2012-01-04

"Mainstream Manga-Nørder"

"Mainstream Manga-Nørder" er en teori fra min side, men jeg vil mener at den bliver udført i praksis af nogle parter. "Mainstream" er et ord som normalt får dig til at passe ind i mængden blandt andre, men når det bliver sammensat med "Manga-Nørd", er det knap så cool at være i den position. Det er faktisk en omvendt form af, hvad der er "mærkeligt" og, hvad der er "normalt". Vi kan vist godt sige, at det kan kaldes en Reverse Harem (Lol - manga joke! xD). Grunden til at man kan kalde det dét, er fordi man er ret mærkelig i manga verdenen, hvis man er en "Mainstream Manga-Nørd".

Anyways, vil jeg tro, at nogen af jer faktisk er støt på sådan nogle typer, jeg ville kalde "Mainstream Manga-Nørder", det har jeg i hvert fald.

Okay, måske skulle jeg lige give forklaringen på den form for stereotype, og den kommer her:
En "Mainstream Manga-Nørd" tror de ved ekstremt meget om manga, fordi de har læst, de mest populære som er i vesten, såsom Death Note og Black Butler. Det kan godt være de ejer serierne og andet merchandise til dem, men de ved ikke andet om manga udover de få serier (One Piece, Naruto, Black Butler, Death Note, måske Fairy Tail, Bleach og Blue Exorcist/Ao no Exorcist). Deraf mener de, at manga er deres store profession og hobby, for de har da bare utroligt meget med det at gøre..
WRONG!
De kan knap nok snakke om manga med andre mennesker, som går op i det! Det er faktisk en utrolig irritationsmoment for andre, som har specialiseret sig i ret mange forskellige slags manga'er og mangaka's.

Nogle af de manga'er/koncepter der kan blive kaldt for mainstream.
Det er forskellige billeder fra Google, som jeg så har bikset sammen xD

Dette er ikke for at lade "nybegyndere" inde for emnet blive skræmt over, at de ligger under den kategori, for det gør de ikke, hvis de fortæller fra starten af, at de ikke ved så meget om manga, for så er personen som de snakker med, forberedt på ikke at snakke om mindre mangaserier, som måske ikke er så kendt for nybegyndere. Problemet med en "Mainstream Manga-Nørd" er, at de mener, de ved alt om manga fra starten af.
Og nu er det her heller ikke for at gøre andre sure, og jeg spiller ikke kæphøj, for jeg selv er ikke engang en otaku, og det tager lang tid bare at vide så meget om forskellige manga'er, som jeg gør nu. Well, dette år er sådan ca. mit femte, hvor jeg har haft manga som min hobby, og mit andet eller tredje, hvor selve Japan som kultur, sprog, skrift osv. har interesseret mig. Så det er klart, jeg ikke er ekspert.

Jeg ville bare gerne fortælle, at jeg synes det er lidt trist, at nogen mennesker mener, at man er en totalt otaku, hvis man har læst de manga'er der er in for tiden (Dem der er "mainstream").
Så hvis man har tendenser til at være lidt sådan en type, så tænk dig om før du kaster dig ud i en samtale, du ikke rigtig forstår eller kan styrer, når den anden har mere viden end dig :D

2 kommentarer:

  1. Jeg er helt enig med dig. Jeg bryder mig ikke om dem som stempler dem selv som manga eksperter når de kun kender til mainstream. Jeg er fx en som man kan stemple otaku, og som altid bliver stemplet som manga ordbog, fordi jeg har læst bredt manga siden jeg var godt de 6 år gammel. Her er mit bevis :3 http://myanimelist.net/profile/Nashayla

    SvarSlet
  2. Åh, du er hende der kun samler på japanske manga'er! :D
    Haha - ikk for at lyde stalkeragtig ved at sige det, det var bare fordi, jeg så din post på fb om det gavekort til Fantask, derfor jeg ved det også liked jeg en post af dig xD
    Yeah, jeg synes bare sådanne folk er vildt irriterende, og jeg er ikke engang en otaku x_x
    Det er en smuk liste du har, den skal du være stolt af~ :3

    SvarSlet