2012-05-28

Manga Review: Takeru ~ Opera Susanoh Sword of the Devil

De fire volumes forfra og fra siden, stående på min hylde.

Titel: Takeru ~ Opera Susanoh Sword of the Devil (Takeru ~ Susanoh Mashou no Ken Yori)
Mangaka: Art: Karakarakemuri. Story: Kazuki Nakashima
Nogle andre serier fra Mangaka'erne: Karakarakemuri: Replica, :REverSAL. Nakashima: Lost Seven, Tengen Toppa Gurren Lagann - Guren Gakuenhen
Årstal: 2006
Genre: Shounen, Fantasy, Historical, Action, Adventure
Volumes: 1-4 (Findes på engelsk i DK)
Anime: Nej

Handling: I byen Tokai leder den altid vittige og "happy-go-lucky" Izumo-no-Takeru efter en æske med en slange på låget - Æsken er magen til en, han allerede har fundet. Når de to æsker bliver kombineret vil de vise vejen til et legendarisk sværd kaldet Susanoh, hvilket siges at være skabt af guderne og være deres største skat.
I byen støder Izumo ind i to rejsende; Kumaso-no-Takeru og Oguna-no-Takeru. Da de deler det samme navn, mener Izumo at det ikke er nogen helt dårlig ide, at de følges ad til Jagara, for at finde sværdet.
Dog i selve landet Oyashima er der startet en krig imellem Amamikado og Jagara. Amamikados konge har planer om, at overtage hele Oyashima, og den første grænse de rammer er Jagara. Der er bare et stort problem. Jagaras hær af kvinder er uovervindelige med deres "regnbue af blod", samt de har gude sværdet Susanoh gemt i deres lands jungle, som de lever i - Der er bare ingen i Jagara som ved, hvor det er. Sværdet Susanoh er måske også den eneste ting, der kan bringe balance mellem krigen der hægrer.
Vil de tre Takerus knække koden og finde sværdet Susanoh? Og overlever de testen som de tre dronninger i Jagara udsætter dem for?
Hvad vil der ske, hvis Susanoh ikke kan bringe balance som det er meningen? Og hvad gør de, hvis de "mister" en på vejen?

Personlig mening: Dette er en af mine yndlings shounen manga!
Den har bare det hele, som en shounen burde have! Den er seriøs og komisk, der er også heltelignende figurer, men stadig hvor de kan snyde sig frem til deres held. 
Der er en masse dejlig sværdkampe og ordspil - Action og stadig brug af hjernen.
Der er overraskelser, forræderi og grænsen mellem ond og god er minimal. Venner bliver fjender, og fjender bliver venner! Mange af tingene bliver vendt op og ned for største delen af karaktererne.
Selve manga stilen er vildt lækker. Den er super detaljeret og den ligger lidt over i en realistisk tegnet del af mangaverdenen. Kampscenerne er også rigtig godt stillet op.
Historien er vandfast, og følger linjen helt ud. Der er dog nogle få steder, hvor jeg ville ønske vi fik lidt mere at vide om (Som fx "The Iron People"), men ellers er den virkelig god.
Man burde virkelig læse den her, hvis man er til shounens der er en smule anderledes end den normale stereotypiske shounen, da denne manga har så meget at byde på i kun 4 volumes!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar